Wednesday, September 28, 2011

jom buat kek!

Assalamualaikum korang..
tangan cikbunga malam ni,rajin nak menari2 atas keyboard ni..keh3..
ok fine,ayat sumpah tak boleh blah..
haaa..
korang suka buat kek tak?


orait..this entry..cikbunga dengan bangganyer..
hahaha..
*takde la bangga sangat..
nak share ngan korang resepi kek coklat ni..
it's so easy,simple and nyummy3..
mybe ada yang dah tahukan resepi ni..
tapi korang buat2 tak tahu jer la ek..hehehe..


okay now..
let's make our nyummy2 cake..!
first korang sediakan la bahan2 nyer dulu..
takda bahan camner kek nak jalan..yer dak?


bahan2nyer takda vouge sangat and komfem dijual di kedai,pasaraya or sepupu sepapak dengannya..
korang just perlukan


2 biji telur (telur ayam hokeh!bukan itik,angsa or watever)
1 cawan gula
1 cawan susu pekat manis
2 cawan gandum(better guna tepung blue key tuhh)
1/2 cawan serbuk koko
1 cawan minyak masak
1 cawan setengah air panas
*see simple kan bahan2 dia??

next cara2 nyer pulak,
sangat senang..
mula2 korang pkul la telur tu dengan gula tadi..pastuh korang masukkan susu tu pulak..then,korang masukkan tepung and sebuk koko 2..kacau2 sampai sebati.next korang masukkan minyak masak..lastly air panas..before korang nak masukkan air panas tu,make sure la minyak tu dah sebati ngan adunan tadi....
lastly korang taruk la dalam loyang..kalau nak saiz kecik2..korang boleh taruk dalam cup kertas or sewaktu dengannya tu..and kukus..
sedia dihidang..hahaha


haaa..lastly,jadik la camni..
nyummy3... 

SELAMAT MENCUBA!

till then,bubye..=)                  



No comments:

Post a Comment

No Harsh Word, Kita Kawan Ok ! *shake*

Copyright 2016 Reserved to Afieqa Young Design By Cik Nurfarah