Monday, June 20, 2011

Selamat Hari Bapa


salam and ape kabar sumer....
orait..enrty kali nie of coz la korang da tahu en...
sbb nak terpampang kat atas tuh 'happy fathers day'

orait...
kat sini cikbunga nak wish SELAMAT MENYAMBUT HARI BAPA KAT SUMER insan2 yang bergelar bapa or bakal bapa or yang seangkatan dengannyer..
ngeh3...

ari bapa ari nie or biler eh?seyes...cikbunga kompius...
hahaha..
coz stegah cakap ari jumaat lps..ke ari nie eh....??
cer citer..hihi..
**nampak sgt tak thu perkembangan...haha

ala...tak kesah la...
bagi cikbunga setiap ari pun ari bapa....
tak semestinyer ari nie ari bapa,
kiter jadi anak yang baik,dengar cakap or whatever yang sewaktu dengannya la..LOL...
tapi...bile hari bapa da tamat or senang citer the next day la...
kiter jadi anak yang tak baik.
means..tak dengar cakap,lawan dia or pape jela..

tanpa seorang bapa tak mungkin la kan kita ada kat dunia ni..right..
yea..cikbunga tahu..ibu jugak memainkan peranan en..
melahirkan kiter,jaga pe sumer en..
but kali nie kiter cakap sal bapa ea..
*weiii...tak bermakna cikbunga tak hargai ibu ok!..ngeh3

bayangkan...
seorang ayah sanggup bersusah payah cari sekelumit rezeki,sesuap nasi untuk membesarkan anak-anaknyer...
berhujan panas....
berkorban apa sahaja untuk tengok anaknye bahagia..

Contoh la kan cikbunga bagi situasi..
masa tu time makan..si ayah bersama si anak..waktu tu ada sepinggan nasi and seekor ikan jer..
si anak kelihatan begitu lapar..

anak : ayah,jom la makan..
ayah : tak pe la nak,ayah masih kenyang..
**walaupun waktu tu si ayah sangat lapar jugak..
see..the conclusion is..si ayah sanggup tak makan semata2 nak bagi anaknyer kenyang..

mybe story macam nie dah tak der en kat zaman sekarang..
but..who knows that situasi macam nie still ader..
kite tak tahu kan..

seorang bapa sanggup berkorban apa je kat kiter...
apa balasan yang kite nak bagi kat dia??
lawan cakap dia??
merempit??
or..
sepak terajang dia??
kalau macam tu balasan yang kita bagi...
anak tak layak menjadi seorang anak..

kita nak tengok ayah kita menangis sebab dia berbangga dengan kejayaan kita..
tapi kita tak nak tengok ayah kita nagis sebab kita gagal dalam hidup kita...

so..mari lah kita sama2 renungkan adakah kita telah menjadi anak yang baik untuk ayah kita..
peringatan nie bukan jer cikbunga tujukan untuk korang...
untuk diri cikbunga skali..


kat sini jugak cikbunga nak ucapkan SELAMAT HARI BAPA kat abah cikbunga..
MUDA BIN HASSAN....semoga panjang umur,murah rezeki and ceria selalu..
thanks coz sudi jaga Yong,bagi Yong pelajaran,makan pakai pe sume...
abah and umi is the best people in my life!
sayang abah....!

                                                                 love u all!!

video


No comments:

Post a Comment

No Harsh Word, Kita Kawan Ok ! *shake*

Copyright 2016 Reserved to Afieqa Young Design By Cik Nurfarah